Het team van de dierenkliniek in Den Haag

Een huisdier is voor veel mensen echt een lid van het gezin. Net zoals u uw kinderen niet naar een vreemde brengt, wilt u ook weten wie uw geliefde huisdier gaat behandelen. U kunt bij ons daarom ook kosteloos een kennismakingsafspraak maken. Voor nu stellen we ons alvast even voor.

Dierenartsen

Liesbeth

Liesbeth Auwerda

Het is al meer dan 30 jaar geleden dat ik koos voor het veelzijdige beroep van dierenarts en ik heb er nog iedere dag plezier in. Ik heb de praktijk in 2002 overgenomen van Dhr. Schouten.

Het contact met zowel dieren als eigenaren, de best mogelijke zorg bieden en de praktijk aansturen, inspireren me voortdurend.

Gelukkig weet ik me gesteund door een groot team met vele, diverse kwaliteiten. Zo blijven we vernieuwen, verbeteren en houden we elkaar scherp. Dat geeft energie!

Na het werk kom ik thuis bij op de bank met mijn twee katten Cozy en Uno.

Marinka Rijks

Na mijn afstuderen in Gent (België) in 2003 heb ik bij verschillende dierenartsenpraktijken in de regio Den Haag gewerkt. Vanaf 2010 werk ik bij Dierenartspraktijk Auwerda. Ik kende de praktijk vanuit een stage. Het is een gezellige praktijk met veel tijd voor dier en eigenaar.

Daarnaast spreekt mij de afwisseling van operaties, gebitsbehandelingen, onderzoeken en spreekuren mij aan. Zo ben ik ook heel blij met ons digitale röntgenapparaat en echo apparaat. Ik ben dan ook de dierenarts die de echo onderzoeken doet.

Thuis heb ik een kat met de naam Pietsa. Zij is ontzettend lief en ligt graag ’s avonds op mijn schoot. Als ik vrij ben, ga ik meestal op pad met mijn lieve zoon en dochter. Blijft er nog wat tijd over: dan lees ik een boek of ga ik hardlopen.

Marinka

Brenda Ooms

In 1997 studeerde ik af als dierenarts waarna ik jarenlang gewerkt heb in dierenartspraktijken in Den Haag en omgeving. Ik ben de vaste waarnemer in de praktijk als dierenarts Auwerda of dierenarts Rijks niet aanwezig zijn.

In 2007 heb ik een opleiding Orthomoleculaire geneeskunde (werking van voedingssupplementen) gevolgd. Hierna heb ik nog succesvol een opleiding accupunctuur- en chiropractie bij dieren afgerond.

In mijn eigen praktijk pas ik acupunctuur, chiropractie en voedingssupplementen regelmatig toe, als aanvulling op reguliere behandelingen van collega’s.

Assistentes

Barry van Leeuwen

Inmiddels ben ik al heel wat jaren aan de praktijk verbonden. Samen met praktijkmascotte Brisa werk ik 4 dagen per week op de praktijk. Daarnaast draai ik vaak de spoeddiensten en verricht ik een deel van de praktijkadministratie.

Thuis wonen naast Brisa ook nog katten Dorus & Dirk.

Barry
Sandra

Sandra Harder

Sinds 2012 ben ik werkzaam in de praktijk. Na jaren gewerkt te hebben als juridisch secretaresse, besloot ik voor mijn grote passie te gaan: dieren. Bij Dierenartspraktijk Auwerda was een vacature vrijgekomen en op voorwaarde dat ik de opleiding tot dierenartsassistente zou gaan volgen, ben ik hier in dienst getreden. 

Een van de vele interessante dingen aan dit vak vind ik kattengedrag. Katten zijn ontzettend fascinerende wezens. Mede door opleiding en ervaring vind ik het een leuke uitdaging katteneigenaren te voorzien van advies en tips bij bijvoorbeeld probleemgedrag van hun kat. Daarnaast houd ik de facebookpagina van de praktijk bij en vind ik het leuk binnen de praktijk de meer eenvoudige ICT-problemen op te lossen. 

Thuis ben ik het trotse personeel van senior kat Snowy (Brits Korthaar) en jonge huistijger Balthazar (Ragdoll).

Inge van Winden

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door dieren en de natuur. Tijdens mijn HBO-studie Dier- en Veehouderij (afstudeerrichting diergezondheidszorg) en in het werkveld heb ik veel kennis opgedaan over dierengedrag.

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Dierenartspraktijk Auwerda als dierenartsassistente. In eerste instantie als  oproepkracht, maar inmiddels een vaste dag in de week. Mijn interesse gaat vooral uit naar konijnen. Door het jarenlang houden van konijnen heb ik mijn passie en kennis over deze diersoort flink vergroot. 

Naast mijn werk als dierenartsassistente is mijn andere passie fotografie. Deze passie heeft 10 jaar geleden geleid tot het starten van een eigen bedrijf als zelfstandig huisdierenfotograaf. De foto’s die u in de praktijk ziet hangen, zijn gemaakt door mij.

Inge
Emilie

Emilie Nicolaï

Al sinds jongs af aan wist ik dat ik in een dierenarts praktijk wilde werken. Toen ik het beroep dierenartsassistente leerde kennen, wist ik het zeker: dit wil ik ook doen. In 2015 ben ik dan ook afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistente.

Eerst heb ik nog 1,5 jaar gewerkt in een tuincentrum op de dierenafdeling. Maar ik begon toch steeds meer naar het werken in een dierenkliniek te verlangen. Op het moment dat ik een vacature zag staan, heb ik mijn kans gepakt. Nu werk ik hier sinds 2017 met veel plezier en passie.

Thuis geniet ik van mijn eigen lieve katten Mini, Tijgertje, Dropje en Jaapie.