Werkwijze van Dierenkliniek Auwerda in Den Haag

Om uw huisdier zo goed mogelijk te helpen, werken we alleen op afspraak. Het medisch onderzoek verrichten we in onze kliniek omdat we daar alle benodigde hulpmiddelen en apparatuur bij de hand hebben. Bovendien laten huisdieren zich thuis minder goed onderzoeken. Op deze pagina leest u meer over onze werkwijze.

Hoe wij werken

Afsprakensysteem
Voor het maken van een afspraak belt u tijdens openingstijden van de balie. Overdag kunnen we wat langer de tijd nemen voor een afspraak (15 minuten) dan ’s avonds (10 minuten). Voor uitgebreide onderzoeken vragen we u dan ook altijd om overdag te komen. Onze assistentes houden een telefonisch voorgesprek om het bezoek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. U kunt zelf altijd aangeven door welke dierenarts u geholpen wilt worden.

Verhinderd
Als u verhinderd bent voor een afspraak dient u dat tijdig (liefst 1 dag van tevoren) te melden. Zo kunnen we een ander blij maken met het vrijgekomen plekje. Als bij herhaling afspraken niet worden nagekomen, moeten wij hiervoor kosten in rekening brengen.

Kennismaken
U bent van harte welkom als u eerst persoonlijk (zonder uw huisdier) kennis wilt maken. Hiervoor kunt u een kosteloze afspraak maken. Is uw pup of kitten nog niet toe aan de (eerste) vaccinatie, maar wilt u hem/haar toch alvast graag laten nakijken en al uw vragen kunnen stellen, dan kunt u een afspraak maken voor een gratis gezondheidscheck. Vaak spreekt een fokker ook af dat deze controle binnen 3 dagen na aanschaf moet gebeuren.

Telefonisch advies
Bij telefonische adviezen kan het zijn dat een assistente nog moet overleggen met de dierenarts. In zulke gevallen belt ze u op een later tijdstip terug.

Operaties en gebitsbehandelingen
Operaties en gebitsbehandelingen voeren wij zoveel mogelijk uit in de ochtend (8.45 uur brengen, ‘s middags ophalen). Om narcose-risico’s te beperken adviseren we soms om eerst een bloedonderzoek te laten doen bij uw huisdier. Bespreekt u dit met onze assistentes. Operatiepatiënten gaan altijd zelfstandig lopend de deur uit en krijgen voor de eerste dagen pijnstillers mee.

Inslapen
Mocht het helaas gebeuren dat uw huisdier moet inslapen, kan dat eventueel bij u thuis gebeuren, mits we het tijdig weten en het niet te ver van de praktijk is. Voor het inslapen op onze praktijk hebben we een aparte tuinkamer, waar u rustig en privé afscheid kan nemen.

Spoedgevallen
Buiten de openingstijden van de praktijk werken we voor spoedgevallen samen met ‘Kring Dierenartsen Den Haag en omgeving’. Om de dienstdoende dierenarts aan de telefoon te krijgen, belt u 0900-2226333. Mocht dit nummer onverhoopt onbereikbaar zijn: bel dan 0900-2222456.

Meer informatie of een afspraak maken?